Streamlined Connect automatiseert de koppelingen tussen je HR-systemen. In deze FAQ vind je antwoord op praktische vragen over implementatie, beveiliging en dagelijks gebruik.
Streamlined Connect is een innovatief no-code platform waarmee je verschillende softwaresystemen aan elkaar kunt koppelen. Het is een 'koppelmachine' die automatische gegevensuitwisseling mogelijk maakt tussen diverse bedrijfssystemen, zonder dat daar technische kennis voor nodig is. Of het nu gaat om HR-systemen, financiële software, CRM-systemen of andere bedrijfsapplicaties - Streamlined Connect maakt de integratie eenvoudig en toegankelijk.
treamlined Connect is ideaal voor middelgrote organisaties met 25-500 medewerkers die hun bedrijfsprocessen willen automatiseren. Het platform is vooral waardevol voor bedrijven die:
Met Streamlined Connect kun je je werk slimmer indelen. De repetitieve taken worden automatisch afgehandeld, waardoor je meer ruimte krijgt voor persoonlijk contact en strategische projecten. Veel van onze gebruikers merken dat ze eindelijk toekomen aan de aspecten van hun werk waar ze echt energie van krijgen.
Automatisering opent deuren naar nieuwe uitdagingen en kansen. Je kunt je ontwikkelen in advisering, projectmanagement of andere interessante gebieden. Veel collega's merken dat ze door automatisering juist groeien in hun rol en meer waarde kunnen toevoegen aan hun organisatie.
Je blijft altijd aan het roer. Het systeem werkt op basis van jouw expertise en kennis. Je bepaalt zelf welke processen je automatiseert en kunt dit stap voor stap uitbreiden wanneer jij er klaar voor bent.
Streamlined Connect gebruikt een intuïtieve drag-and-drop interface waarmee je eenvoudig koppelingen kunt maken:
We ondersteunen meer dan 100 verschillende systemen, waaronder:
Veiligheid staat voorop bij Streamlined Connect:
Onze klanten vertellen ons dat ze gemiddeld 8-10 uur per week minder kwijt zijn aan administratief werk. Denk aan alle keren dat je nu gegevens moet overtypen of controleren; dat gebeurt met Streamlined Connect allemaal automatisch. Die vrijgekomen tijd kun je besteden aan het persoonlijke contact met je collega's of aan strategische projecten die je altijd al wilde oppakken.
Je staat er nooit alleen voor! Ons supportteam staat elke werkdag van 8 tot 5 voor je klaar. Of je nu een vraag hebt over het gebruik van het platform of hulp nodig hebt bij het opzetten van een nieuwe koppeling, we denken altijd met je mee. En het mooie is: de meeste vragen kunnen we binnen een paar uur oplossen.
Natuurlijk! We plannen graag een persoonlijke demo in waarbij we je laten zien hoe Streamlined Connect in jouw situatie kan werken. Zo kun je zelf ervaren hoe makkelijk het is en welke mogelijkheden er allemaal zijn.
Voor HR-afdelingen bieden we specifieke oplossingen zoals:
Het Streamlined Connect platform signaleert automatisch wanneer er problemen zijn met een koppeling en stuurt direct een melding. U kunt in het dashboard precies zien waar het probleem zich voordoet. Ons supportteam kan indien nodig op afstand meekijken en het probleem verhelpen.
De UWV-koppeling neemt al het handmatige werk uit handen bij het doorgeven van meldingen aan het UWV. Zodra u in uw eigen HR-systeem een melding invoert, wordt deze automatisch en direct doorgezet naar het UWV. U hoeft dus niet meer apart in te loggen op het UWV-portaal of gegevens dubbel in te voeren. Het systeem controleert automatisch of alle benodigde informatie aanwezig is en stuurt u een bevestiging als de melding succesvol is verwerkt.
Met de UWV-koppeling automatiseert u alle belangrijke meldingen:
Wij bieden een uitgebreide demonstratie aan waarin we het platform demonstreren met uw eigen systemen. Zo kunt u direct zien hoe Streamlined Connect in uw specifieke situatie werkt en welke voordelen het oplevert voor uw organisatie.
De belangrijkste voordelen zijn:
Nee, het toevoegen van nieuwe koppelingen zit inbegrepen in het maandelijkse abonnement. U kunt onbeperkt gebruik maken van alle beschikbare standaardkoppelingen. Alleen voor zeer specifieke maatwerkoplossingen kunnen aanvullende kosten gelden.
Het systeem controleert automatisch of meldingen correct zijn doorgegeven. Als er onverhoopt iets misgaat, krijgt u direct een melding met uitleg wat er aan de hand is en hoe u dit kunt oplossen. Ons supportteam staat daarnaast klaar om u te helpen als dat nodig is. We monitoren alle koppelingen 24/7 om problemen voor te zijn.
Je vakkennis wordt juist belangrijker. Het systeem neemt het routinewerk over, waardoor jij je kunt focussen op taken waar menselijk inzicht en ervaring onmisbaar zijn. Denk aan het begeleiden van complexe situaties of het ontwikkelen van nieuwe initiatieven.
Je houdt altijd de flexibiliteit om processen aan te passen naar wat het beste werkt. Het systeem is er om je te ondersteunen in je werk, niet om je te beperken. Jouw professionele inzicht blijft leidend.
Een API koppeling is een directe technische verbinding tussen twee systemen, waarbij vaak programmeerkennis nodig is. Streamlined Connect maakt deze koppelingen toegankelijk zonder technische kennis. Je kunt via een visuele interface systemen met elkaar verbinden, waarbij wij de technische complexiteit van API's voor je afhandelen.
Een API is eigenlijk een manier waarop verschillende computerprogramma's met elkaar kunnen "praten" en informatie kunnen uitwisselen. Stel je voor dat je in een restaurant zit en de ober jouw bestelling naar de keuken brengt en later het eten terugbrengt. De ober is dan de tussenpersoon. In dit voorbeeld is de API de "ober" die het verzoek (jouw bestelling) doorgeeft aan een ander systeem (de keuken) en ervoor zorgt dat je het juiste antwoord (het eten) terugkrijgt.
Eenvoudiger gezegd:
Een API maakt dus dat apps, websites, en andere programma's met elkaar kunnen samenwerken, zonder dat je dat zelf merkt. Het zorgt ervoor dat je makkelijk informatie kunt opvragen en acties kunt uitvoeren, zoals een bestelling plaatsen of inloggen, zonder dat je al die informatie zelf hoeft te zoeken.
Stel je voor dat een API is als een telefoonlijn tussen twee mensen. Als je wilt dat twee programma’s of apps met elkaar praten, dan gebruik je die API als een directe lijn om informatie uit te wisselen. Bijvoorbeeld, als je een app hebt die het weer wil ophalen, dan belt die app via een API naar een weerdienst en vraagt om de weersinformatie. Jij moet die telefoonlijn zelf regelen en zorgen dat de programma’s elkaar begrijpen.
Een koppelplatform kun je zien als een soort kantoor waar alle telefoonlijnen al zijn aangesloten. Je hoeft niet zelf de telefoons met elkaar te verbinden, dat doet het koppelplatform voor jou. Dus als je meerdere systemen hebt, zoals een webshop, een boekhoudsysteem en een verzenddienst, kun je het koppelplatform gebruiken om ervoor te zorgen dat al die systemen automatisch met elkaar praten, zonder dat jij elke keer de telefoonlijnen moet leggen. Het platform regelt alles voor je, waardoor het heel simpel wordt om verschillende programma’s samen te laten werken.
Kort gezegd: een API is een directe verbinding tussen twee programma's, terwijl een koppelplatform als een centrale plek werkt waar alle programma's automatisch met elkaar worden verbonden.
Stel je weer dat je in een restaurant zit. Jij bent de klant en je wilt eten bestellen. De ober is de API. De keuken is het systeem dat de informatie of diensten heeft die jij wilt, bijvoorbeeld het weerbericht of een lijst met producten.
Stap 1: Jij doet een verzoek
Jij (de klant) zegt tegen de ober (de API): "Ik wil een pizza." Dit is jouw verzoek, of in technische termen, een "API-verzoek".
In een app zou dit kunnen betekenen dat je op de knop drukt om bijvoorbeeld het weer te controleren. De app stuurt dit verzoek via de API naar een server.
Stap 2: De API gaat naar de keuken (het systeem)
De API neemt jouw verzoek ("Ik wil een pizza") en brengt het naar de keuken, waar de informatie of dienst beschikbaar is. In technische termen gaat de API naar een server die de juiste gegevens heeft, bijvoorbeeld een weerdatabase.
Stap 3: De keuken bereidt het antwoord voor
De keuken (het systeem) maakt de pizza klaar, of in jouw geval, haalt de gevraagde gegevens op, zoals de temperatuur in jouw stad of een lijst van producten.
Stap 4: De API brengt het antwoord terug
De API (de ober) komt terug met de pizza of de informatie die jij hebt gevraagd. In een app betekent dit dat je nu de gegevens op je scherm ziet, zoals het weerbericht of de producten die je kunt kopen.
Als je bijvoorbeeld op je telefoon het weer opvraagt:
API’s werken dus als tussenpersonen die ervoor zorgen dat jij makkelijk de informatie krijgt die je nodig hebt, zonder dat je zelf naar de “keuken” hoeft te gaan om het op te halen. Alles gebeurt achter de schermen, zodat jij snel en eenvoudig de juiste gegevens krijgt.
Er zijn verschillende soorten API’s, en je kunt ze eigenlijk vergelijken met verschillende manieren waarop mensen met elkaar kunnen praten. Hier zijn de meest voorkomende soorten API's, uitgelegd:
Dit is de meest gebruikte API en kun je zien als een soort gesprek waarbij iedereen duidelijke regels volgt. REST API's gebruiken meestal het internet en versturen gegevens heen en weer, zoals hoe een website werkt. Stel je voor dat je via internet een pizza bestelt. Je stuurt een verzoek (ik wil een pizza), en de server stuurt iets terug (oké, hier is de pizza). Dit gebeurt vaak in een makkelijk leesbaar formaat zoals JSON (een soort tekst met gegevens).
Dit is een oudere manier van praten tussen systemen. Stel je voor dat je een heel formele brief stuurt om iets te vragen, met allerlei regels over hoe je de brief moet schrijven. SOAP API’s zijn ingewikkelder en strikter dan REST API’s, maar ze kunnen wel heel veilig en betrouwbaar zijn.
GraphQL is als een gesprek waarbij je precies kunt vragen wat je wilt weten, zonder dat je onnodige informatie krijgt. Stel je voor dat je een pizza bestelt, maar in plaats van alles op de menukaart te zien, vraag je alleen naar de ingrediënten die je wilt weten. Het geeft je dus alleen de informatie die je precies nodig hebt, zonder extra ballast.
Dit is een nieuwe, supersnelle manier voor computers om met elkaar te praten. Het is alsof je in code spreekt, heel kort en snel, zonder teveel extra woorden. Computers kunnen hierdoor sneller gegevens uitwisselen dan met REST of SOAP.
API’s zijn dus als verschillende manieren van praten tussen computers, en je kiest de manier die het beste past bij wat je wilt doen!
Een API gebruik je omdat het je helpt om dingen sneller, makkelijker en zonder gedoe te doen. Hier is waarom:
Stel je voor dat je een app hebt waarin mensen het weer kunnen bekijken. In plaats van zelf elke dag naar de weerman te bellen, kun je gewoon een API gebruiken die het weer voor je ophaalt. Je bespaart tijd omdat iemand anders al het werk heeft gedaan! Als je bijvoorbeeld een app hebt waar mensen het nieuws kunnen lezen, hoef je zelf niet alle nieuwsartikelen te verzamelen. De API doet dat voor je, zodat jij alleen maar hoeft te vragen: "Hé, wat is het laatste nieuws?" en de API geeft het aan je door.
Een API zorgt ervoor dat apps en websites goed met elkaar kunnen samenwerken. Als je bijvoorbeeld in een app iets koopt, zorgt de API ervoor dat je betaling naar de bank gaat en dat de winkel weet wat jij hebt gekocht. Jij hoeft niks handmatig te doen, de API regelt alles voor je achter de schermen. Met een API gebeurt alles supersnel. Stel dat je een bioscoopkaartje koopt via een app. De API controleert meteen of er nog plaatsen vrij zijn, regelt je betaling en stuurt je ticket. Jij hoeft alleen maar te klikken, en de API doet al het werk binnen een paar seconden. Een API zorgt ervoor dat je belangrijke dingen, zoals bankgegevens, veilig kunt gebruiken. Bijvoorbeeld: als je via een app je bankrekening wilt checken, zorgt de API ervoor dat dit veilig gebeurt, zonder dat iemand je gegevens zomaar kan zien.
Een API-koppeling is een technische verbinding tussen meerdere applicaties of softwareprogramma's die het mogelijk maakt om gegevens uit te wisselen.
Het grote voordeel van een API-koppeling is dat deze de gegevens automatisch en zonder fouten kan uitwisselen. Of het nu gaat om realtime overdrachten, uur- of maandelijkse updates, en ongeacht de hoeveelheid data (van één record tot 100 miljoen), het gebeurt snel, veilig en volledig onzichtbaar voor de gebruiker.
Softwareleveranciers bieden vaak een API aan, vergezeld van documentatie, voor externe partijen zoals wij. Deze API fungeert als een technische verbinding (beschouw het als een brug) naar jouw gegevens in hun systeem. Dankzij de API hebben ze controle over welke informatie er kan worden uitgewisseld en in welke opmaak dat gebeurt.
Een API koppeling biedt veel voordelen, zoals het snel en veilig uitwisselen van gegevens tussen systemen zonder handmatige tussenkomst. Dit gebeurt automatisch en kan tienduizenden records per seconde verwerken. Hierdoor wordt de kans op menselijke fouten verkleind en blijven alle gegevens overal real-time up-to-date. Bijvoorbeeld: bestellingen worden direct na het invoeren beschikbaar gesteld voor het magazijn, de administratie en het klantportaal, zonder vertraging.
Deze termen worden vaak door elkaar gebruikt, wat begrijpelijk is, gezien hun nauwe relatie. Een webservice is een dataset die via een netwerk door een applicatie wordt aangeboden. Een API daarentegen is een interface die interactie met een applicatie mogelijk maakt. Dit kan betrekking hebben op het ontsluiten van data, maar ook op het uitvoeren van taken of het starten van processen.
Kortom, je kunt zeggen dat elke webservice een API is, maar niet elke API is een webservice. Voor ons maakt het niet uit; als jouw platform gegevens heeft waar je iets mee wilt doen, zorgen wij ervoor dat dat mogelijk is.
Wij kunnen koppelen met elke software en applicatie die een API, webservice of een andere vorm van digitale datastroom biedt, zonder uitzondering. Dit kan variëren van een CSV-bestand dat je via een FTP-verbinding kunt downloaden, tot een REST JSON API of een XML-bestand dat we uit de cloud kunnen ophalen. Zolang het digitaal is, kunnen wij er iets mee voor je realiseren.
Een API Gateway is een centrale oplossing voor het beheren en toegang verlenen tot alle API's die een organisatie beschikbaar wil stellen aan klanten of partners. Dit proces omvat geen programmering, maar draait om configuratie.
Waarom een API Gateway?
Voorbeeld van het gebruik van een API Gateway
Stel, een bedrijf wil verkopen via verschillende partners die realtime informatie nodig hebben over producten, prijzen, voorraad en leveringssnelheid. Via de gateway worden de API's die deze informatie bieden veilig beschikbaar gesteld, zodat partners deze gegevens op hun website kunnen tonen voor eindklanten. Dit creëert een zelfservice-optie voor partners en bespaart het bedrijf tijd bij het beheren van API-toegang.
Alleen als jij dat wilt. Wij streven ernaar onze verantwoordelijkheid tot een minimum te beperken. We verzamelen alleen de noodzakelijke informatie die nodig is om jouw koppeling succesvol te maken en verwijderen alles wat niet essentieel is direct na verwerking.
Als we gegevens moeten opslaan om bij te houden welke informatie al is gesynchroniseerd, bewaren we alleen het ID of nummer, en niet de volledige dataset. In gevallen waar volledige datasets opgeslagen moeten worden, zorgen we ervoor dat alle gevoelige gegevens versleuteld zijn.
Onze platforms draaien in Europese datacenters van Amazon Web Services. Als jouw gegevens om juridische of andere redenen binnen Nederland moeten blijven, kunnen we dat zonder probleem regelen. Voor medische organisaties, overheden en andere partijen voor wie dit belangrijk is, hebben we ook een infrastructuur opgezet binnen Nederland.
In principe heeft niemand toegang. Jouw applicatie draait virtueel en beschikt niet over directe toegangspunten. Alleen onze programmeurs (onze API-experts) krijgen toegang wanneer er onderhoud of ontwikkelwerk nodig is. Zij hanteren strikte ethische richtlijnen en gebruiken de informatie uitsluitend om jouw vraagstukken op te lossen.
Om je extra gemoedsrust te bieden, ondertekenen wij strikte geheimhoudingsverklaringen—zowel met jou als met onze teamleden wanneer ze zich bij ons voegen. We werken altijd op basis van 'need to know', en iedereen heeft een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor het werken met gevoelige data.
We kunnen synchroniseren in realtime (met webhooks) of via geplande processen, afhankelijk van jouw behoeften. Dit kan elk uur, elke minuut of zelfs op specifieke tijdstippen, zoals elke vijf jaar op de eerste maandag van maart om twee minuten over twaalf. Kortom, de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos!
Nee, er is geen maximum. Onze infrastructuur is schaalbaar en kan hoge volumes aan, variërend van enkele honderden records per maand tot miljoenen per minuut. Heb je veel data? Daag ons uit! Wij zijn er helemaal klaar voor.
Ja, we hanteren een opzegtermijn. De resources die we voor jouw koppeling reserveren, moeten we namelijk ook ‘afbouwen’ als je besluit onze API-diensten niet meer te gebruiken. De specifieke opzegtermijn vind je in de bijgeleverde overeenkomst. Als dit niet goed aansluit bij jouw situatie, is dat altijd bespreekbaar.
Ja, we bieden verschillende SLA's en onderhoudsmodellen aan. Standaard doen we ons best om optimale service te leveren, maar als je 24/7 gegarandeerde ondersteuning wilt, is onze SLA's precies wat je nodig hebt. Jij wilt zekerheid, en wij zorgen daarvoor.
Onze API-koppelingen hebben geen vastgestelde uptime-garantie. We doen standaard ons uiterste best, wat doorgaans resulteert in bijna 100% uptime. Als je echter een high-availability API wilt laten ontwikkelen, zijn er tal van mogelijkheden om extra zekerheden te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door clusters op te zetten die verspreid zijn over meerdere datacenters, zodat jouw API altijd toegankelijk is.
Daarnaast hebben we slimme methoden om processen die falen later opnieuw te proberen, zodat zelfs als een van jouw API's tijdelijk offline is, we alsnog ons werk voor je kunnen uitvoeren.
Je kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen. Ben je klant en heb je vragen over jouw koppeling of een storing, dan kun je ons ticketsysteem gebruiken (instructies hiervoor ontvang je bij de oplevering).
Op deze manier houden we samen overzicht over jouw vragen, kunnen we monitoren of we voldoen aan onze SLA-verplichtingen en meten we de kwaliteit van onze service voor jou.
De kosten hangen af van de complexiteit van de koppeling. Gaat het om 10 of 10 miljard records? Wil je een verbinding tussen oudere systemen met verouderde formats, of tussen moderne platforms met goed gedocumenteerde API’s? Is het doel simpelweg data één op één uitwisselen, of verwacht je dat we met geavanceerde algoritmes de data optimaliseren voordat we deze opslaan? Er zijn veel relevante vragen om te overwegen.Wil je een nauwkeurig idee van de kosten? Stuur ons dan een bericht met jouw wensen, en we denken graag mee over de beste oplossing binnen jouw budget.
Een HR software koppeling zorgt ervoor dat gegevens automatisch worden uitgewisseld tussen verschillende HR-systemen. Bijvoorbeeld: wanneer je een nieuwe medewerker invoert in je HR-systeem, worden de gegevens automatisch doorgestuurd naar je salarissysteem, pensioenfonds en andere gekoppelde systemen. Dit gebeurt real-time en zonder handmatige invoer.